Een interessante actie van Nintendo in Japan. Daar gaat men namelijk een zogenaamde Pikmin Double Pack uitbrengen. Het pakket bevat zowel het eerste als het tweede deel uit deze jonge Nintendo franchise. Hoewel Pikmin nog steeds één van de meest originele en innoverende titels is van deze generatie spelcomputers, had het toch zo zijn gebreken wat het lang niet voor iedereen even interessant maakte.

Pikmin 2 belooft echter alle gebreken uit de eerste game verholpen te hebben en zelfs de nodige nieuwe features toe te voegen. Zo is de tijdlimiet uit de eerste game niet langer aanwezig, zijn er meer soorten Pikmin geïntroduceerd en bevat het spel nu tevens een heuse multiplayer mode. Natuurlijk is de game er ook grafisch enigszins op vooruit gegaan en zijn er nu meer soorten locaties aanwezig waaronder onderaardse gangenstelsels.

Voorlopig is het Pikmin 1 + 2 Pack alleen in Japan verkrijgbaar, dus of we ook een Europese equivalent te zien krijgen is nog niet geheel zeker. Toch zouden wij geen directe reden kunnen verzinnen waarom men er hier van af zou zien. Voor veel mensen kan het net de juiste reden zijn om deze meest recente creatie van gamelegende Shigeru Miyamoto in huis te halen. In ieder geval is het eerst wachten totdat Pikmin 2 hier uitgebracht is, voordat we een dergelijke pack mogen verwachten.