Nintendo en S&G Flowers/USA hebben onlangs bekend gemaakt dat er een bloem naar de GameCube game Pikmin genoemd gaat worden. Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat een bloem naar een computerspel wordt vernoemd.De vijfbladige Pikmin-bloem, familie van de plantensoort Sutera, is het resultaat van een promotie tussen Nintendo of America en S&G Flowers USA, een bloemenmerk van Syngenta Seeds.

“Dit bijzondere marketing initiatief voor consumenten, laat zien dat creativiteit de spil is van Nintendo,” zegt Peter Main, executive vice president, sales & marketing, Nintendo of America. “We hebben een aantal nieuwe en ongewone activiteiten ingezet rond de NINTENDO GAMECUBE. Een bloem die naar een videogame wordt vernoemd is slechts een van de creatieve marketingactiviteiten die Nintendo initieert.”

“Tuinieren is een van de belangrijkste hobby's in Amerika, en spreekt veel mensen van uiteenlopende leeftijden aan,” Keith Cable, S&G Flowers' vice president, sales & marketing. “Met originele producten zoals Pikmin, legt Nintendo een verband met de consumenten buitenshuis. De Pikmin-bloem pikt echt de essentie op van de Pikmin videogame karakters.”

Tuiniers, videogame fans en consumenten kunnen vanaf april 2002 de Pikmin bloem kopen. Met dank aan SiStex voor het melden.