Nintendo houdt details nieuwe console stil uit angst voor imitaties | Gamer.nl

Nintendo houdt details nieuwe console stil uit angst voor imitaties | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Natuurlijk zijn we bezig met het bestuderen en ontwikkelen van de spelcomputer die na de Wii komt. Maar er zit een groot verschil tu en het bestuderen van een product en het aankondigen van wat het is en wanneer we het uit gaan brengen", zegt Iwata.

"De geschiedenis van entertainment is helaas een geschiedenis gevuld met imitatie. Een geweldig idee zal meteen gekopiëerd worden, tenzij je het beschermt met patenten." Iwata zegt daarnaast mensen ook te willen verra en: "Tegelijkertijd is het erg belangrijk voor ons om mensen positief te verra en. Ga jij verrast zijn door ons complete product als we je drie jaar vantevoren al verteld hadden hoe verra end het was?"

Om die reden kondigt Nintendo volgens Iwata producten "zo laat mogelijk" aan. "Wij vinden dat dit de beste aanpak is voor de producten die we uitbrengen. Nogmaals, we zijn bezig met het plannen van de volgende producten voor de groei van Nintendo, maar wij kunnen niets zeggen over wat, wanneer en hoe we het gaan uitbrengen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou