Nintendo herbevestigt dat Zelda: Breath of the Wild 2 dit jaar verschijnt

Nintendo herbevestigt dat Zelda: Breath of the Wild 2 dit jaar verschijnt

Nintendo heeft opnieuw bevestigd dat het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild dit jaar moet verschijnen.

Dat deed het bedrijf tijdens het bekendmaken van diens kwartaalcijfers. Vorig jaar werd er tijdens een Direct-uitzending rond E3 al een nieuwe trailer van de game getoond - hieronder nogmaals te zien - waar 2022 al als releasejaar werd genoemd. Sindsdien is het echter stil rondom het langverwachte vervolg, waardoor veel fans twijfels hadden over een release dit jaar.

Nintendo publiceerde een lijst met aankomende releases en bevestigt daarin wederom dat het vervolg op Breath of the Wild dit jaar uit moet komen. Een precieze releasedatum is er echter nog niet. Hieronder is de complete lijst te zien.

  • Pokémon Legends: Arceus - 28 januari 2022

  • Triangle Strategy - 4 maart 2022

  • Kirby en de Vergeten Wereld - 25 maart 2022

  • Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp - Lente 2022

  • Splatoon 3 - 2022

  • Mario + Rabbids Sparks of Hope - 2022

  • Het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild (tijdelijke naam) - 2022

  • Bayonetta 3 - 2022

  • Metroid Prime 4 (tijdelijke naam) - Nog niet bekend

Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers - waar Nintendo ook meldde dat er inmiddels 103,54 miljoen exemplaren van de Switch zijn verscheept - gaf directeur Shuntaro Furukawa verder nogmaals aan dat de hybride console ongeveer in het midden van zijn levenscyclus is. 

"Switch is nog maar in het midden van zijn levenscyclus en het apparaat geniet begin dit jaar van veel momentum. De Switch kan een patroon van onze vorige consoles verbreken, waarin het momentum in diens zesde levensjaar werd verzwakt." 

De Switch verscheen in maart 2017 en is dus bijna vijf jaar verkrijgbaar. Furukawa's opmerking betekent overigens niet per se dat een opvolger van de Switch pas over vijf jaar verschijnt: mogelijk houdt hij rekening met de optie dat de oorspronkelijke Switch na de release van een opvolger nog blijft verkopen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik verwacht nog wel de aankondiging binnenkort van Mario Kart 9. Volgende Nintendo Direct.

0
test

@Lavandou denk dat die of op de volgende switch komt of op einde van deze dan met de een co launch op de volgende.

0
test

@hulstpower Bedoel je op een eventuele Switch Pro? Zal wel echt de perfecte game zijn voor een bundel :)

0
test

Nou ja op het midden van levenscyclus vind ik een beetje voorbarig. In maart 2022 is de Switch al 5 jaar oud. Denk niet dat je nog 5 jaar door kan gaan met deze Switch als je de kwaliteit van de 1ste party games hoog wilt houden. Kan mij wel voorstellen dat ze over 2 a 3 jaar een nieuwe console op de markt brengen en dat de Switch dan nog wel voor 2 a 3 jaar wordt ondersteund.

0

Er zit verschil tussen wat een producent als levenscyclus ziet en wat een consument als levenscyclus ziet. Voor veel consumenten is de levenscyclus van een console het aantal jaar dat een console op de markt is voor er een opvolger uit komt. Voor producenten is levenscyclus het aantal jaar dat de console geproduceerd en gesteund wordt door het bedrijf. De PS2 heeft bijvoorbeeld een levenscyclus gehad van ruim 13 jaar. Hij kwam uit in 2000, maar ging pas in 2013 uit productie, ondanks dat de PS3 al ruim 7 jaar uit was.

0
test

@burningcactus Laten we hopen dat in de toekomst Switch spellen speelbaar blijven op de nieuwe console van Nintendo. Zoals PS5 met PS4 spellen kan en De Nintendo 3DS met Nintendo DS spellen kon. Dan kan de Switch opgeven moment wel aan zijn eind zitten maar blijven de spellen leven.

0

@Snafu9 Midden van de levenscyclus is natuurlijk een stille hint dat ze dit koetje nog lekker lang willen uitmelken terwijl de technologie intussen alweer een hele stap vooruit is gegaan. Gevolg daarvan is dat de volgende Nintendo console weer niet zal voldoen aan het grafische plaatje wat veel fans willen zien. Nee mooie graphics is niet alles maar wel mogelijk en noodzakelijk met zo’n berg inkomsten. Legends Arceus is echt geweldig maar wel treurig dat het niet zo mooi oogt op sommige vlakken. Verder geen haat maar ze moeten meer met de tijd mee ook de online-service

0

Aanbevolen voor jou