Nintendo heeft releaseperiode Metroid Prime 4 in gedachten | Gamer.nl

Nintendo heeft releaseperiode Metroid Prime 4 in gedachten | Gamer.nl

President van Nintendo of America, Reggie Fils-Aime, zegt een releaseperiode in gedachten te hebben voor Metroid Prime 4. De aankomende Metroidvania werd anderhalf jaar geleden door het bedrijf onthuld.

In een interview met Mashable benadrukt Fils-Aime een huidige releaseperiode te hebben, maar hij wil deze voorlopig nog niet bekendmaken. "Intern hebben wij verwachtingen over wanneer de game uitgebracht gaat worden. We kunnen wel zeggen dat de game wel degelijk in de ontwikkeling is", aldus Fils-Aime.

Daarnaast licht hij uit dat het Japanse bedrijf erg voorzichtig is met het onthullen van releasedata van toekomstige games. Volgens Fils-Aime wordt de aankondiging zes maanden tot een jaar gedaan voordat de game uitkomt. Echter zijn er ook strategische redenen verbonden aan releasedata. "Het hangt af van welke game, op welke manier de game ontwikkelt wordt en hoe de consument op de aankondiging reageert."

Metroid Prime 4

Tijdens het interview werd tevens duidelijk dat er lang wordt nagedacht over het bepalen van releaseperiodes. Zo sprak Fils-Aime over dat de populairste Switch-games systematisch werden uitgebracht om het momentum te behouden en de console intere ant te laten blijven.

Met het naderen van The Game Awards bestaat de kans dat Nintendo met een releasedatum komt voor Metroid Prime 4, echter is dit geen zekerheid.

Metroid Prime heeft momenteel nog geen releasedatum en wordt later uitgebracht op de Nintendo Switch.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou