Nintendo heeft geen plannen voor nieuw Switch-model dit jaar

Nintendo heeft geen plannen voor nieuw Switch-model dit jaar

Nintendo zegt niet van plan te zijn dit jaar een nieuw Switch-model te lanceren.

Dat vertelt directeur Shuntaro Furukawa in een gesprek met investeerders dat afgelopen nacht plaatsvond. "We vinden het belangrijk om beide Switch-systemen aantrekkelijk te houden en de hoeveelheid spelers uit te breiden. We hebben geen plannen om een nieuw Switch-model in 2020 te lanceren."

Dit ondanks eerdere geruchten dat er een krachtigere of verbeterde versie van de Switch in de maak zou zijn. Mogelijk waren deze geruchten onjuist, of het nieuwe model staat pas voor na dit jaar gepland.

Furukawa meldde ook dat Switch-gamers veel nieuwe titels kunnen verwachten. "We ontwikkelen veel nieuwe spellen voor Nintendo Switch, naast de games die al zijn aangekondigd. Er zullen in de toekomst constant nieuwe games uitkomen - niet alleen Nintendo-games, maar ook spellen in gevarieerde genres van andere uitgevers."

Ondanks dat er dit jaar geen nieuw Switch-model verschijnt, krijgt de huidige Switch wel een nieuwe editie: eentje die gebaseerd is op Animal Crossing. De console verschijnt in Japan op 13 maart, precies een week voordat Animal Crossing: New Horizons voor de Switch uitkomt. In Nederland komt de console op 20 maart zelf uit.

Switch
Switch
Switch

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ja die kennen we van Nintendo :p

0
test

@Mmo-veteran Mwa, tegen investeerders zullen ze niet zo snel liegen (het is hun geld immers). Als er dit jaar wel wat kwam, hadden ze ook kunnen zeggen 'daar doen we nu geen uitspraken over'.

0
test

ik vind volgend jaar(2021) ook wel logisch. Dan hebben de nieuwe versies ( van de normale switch) en de lite ook tijd om hun verkopen te halen, want vooral de gewone gaat natuurlijk minder gekocht worden als er op korte tijd een sterker model gaat komen. Dus ik verwacht ook dat het vorige ge-update model en die AC edition eerst wat tijd zullen krijgen voordat ze een nieuwe aankondigen. Want ik denk dat de aankondiging komt en dan in maand of 2 daarna al release. Zoals de lite. Aankondiging en meteen release datum. Maar ik kijk ook meer uit naar die software want eerlijk gezegd zou ik niet weten wat er nog komt. Tijd voor een direct.

0
test

@watashi wa maurice desu. Die komt in maart toch meestal?

0
test

@Baroness Soms januari, soms februari. Maar goed, het verleden is niet bepalend voor de toekomst, zo blijkt elke keer weer met Nintendo Directs.

0
test

@Baroness Goede vraag. Ik ben wel liefhebber van Nintendo maar niet zo dat ik heel hun schema’s kan doorzien. Hahahah. Maar als ik het mag zeggen had ik hem eigenlijk al wel verwacht. Maar het kan ook zijn dat er pad1 komt na animal crossing zodat die game nu de enige aandacht krijgt. Maar ik had al wel een direct verwacht. Maar dat is enkel omdat ik dat een logische stap zou vinden.

0

Aanbevolen voor jou