Nintendo-hacker Gary Bowser veroordeeld tot gevangenisstraf

Nintendo-hacker Gary Bowser veroordeeld tot gevangenisstraf

De Canadese hacker Gary Bowser is veroordeeld tot veertig maanden gevangenisstraf.

Dat liet Nintendo in een statement weten. Het bedrijf uitte daarbij waardering voor "het harde werk van de federale aanklagers en wethandhavingsinstanties die vechten tegen illegale activiteiten op een globale schaal die serieuze schade aanrichten aan Nintendo en de game-industrie."

De Canadese hacker Bowser en partner Max Louarn, beiden lid van een hackersteam genaamd Team-Xecuter, werden in 2020 opgepakt en aangeklaagd voor zo'n elf misdrijven. In essentie gaat het erom dat Bowser modchips voor de Switch verkocht. 

Nintendo spande vorig jaar in Seattle een rechtszaak tegen hen aan wegens de verkoop van die modchips. Bowser pleitte eind vorig jaar schuldig aan twee misdrijven gerelateerd aan het hacken. Hij bood Nintendo 4,5 miljoen dollar aan. In een aparte rechtszaak werd Bowser ook nog eens verzocht een extra 10 miljoen dollar aan Nintendo te betalen.

De advocaten van Bowser pleiten er voor om hem een negentien maanden durende gevangenisstraf te geven. Aangezien hij al sinds september 2020 vast wordt gehouden, zou hij dan over drie maanden vrijkomen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tja wat een naam heeft die gast zeg. What's next? Sjoerd Snake licht Konami op voor paar miljoentjes?

0

@Fordon_Greeman De CEO van Nintendo America's achternaam is ook nog eens Bowser. Maar, zoals de memes zeggen: So long, gay bowser

0
test

@Tad Ow d'r zijn 2 Bowsers?! Geschift.

0
test

Zo eindelijk hebben ze Bowser achter de tralies zitten. :P

0

@DarkraverX En toch nog als leiderschap in Nintendo Amerika

0

Aanbevolen voor jou