Nieuws
Animal Crossing

Nintendo haalt twee mobiele games offline in België

Toekomstige soortgelijke spellen worden niet meer uitgebracht in het land

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Twee mobiele Nintendo-games worden offline gehaald in België. In de spellen is het mogelijk om echt geld uit te geven, om tijd te besparen of om personages vrij te spelen.

Nintendo heeft aangekondigd dat de ondersteuning voor de mobiele spellen Animal Crossing: Pocket Camp en Fire Emblem Heroes wordt beëindigd in België. Vanaf 27 augustus is het niet meer mogelijk om de twee games te spelen of te downloaden.

In een blogpost zegt Nintendo dat de twee mobiele games offline worden gehaald in België, vanwege de huidige onduidelijke situatie in het land omtrent de verdienmodellen van games. Hiermee wordt gedoeld op de microtransacties in de spellen. Zo is het in Animal Crossing: Pocket Camp mogelijk om Leaf Tickets te kopen voor echt geld, welke ingezet kunnen worden om direct items te maken en hiermee veel tijd te besparen. In Fire Emblem Heroes kunnen Orbs worden aangeschaft, om nieuwe personages vrij te spelen.

Naast het beëindigen van de ondersteuning voor de Animal Crossing- en Fire Emblem-spellen, maakt Nintendo ook bekend dat toekomstige mobiele games met soortgelijke verdienmodellen niet meer worden uitgebracht in België. Eerder schrapte Fifa Ultimate Team, Playerunknown's Battlegrounds en Rocket League al betaalde lootboxen in België.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony-CEO Yoshida: 'Consolemarkt is een niche' Verkoop Judgment in Japan wordt hervat met nieuwe versie
2

Reacties op: Nintendo haalt twee mobiele games offline in België

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  StormFox

  • 21 mei 2019 14:57
  Hopelijk worden dit soort lootbox kindergames in heel de EU verboden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sabor

  • 21 mei 2019 20:04
  Hopelijk niet in Nederland! Speel dagelijks (gratis) Fire Emblem Heroes en blijf dit graag doen! Haal dan maar de functie van orbs kopen er uit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.