Nintendo haalt twee mobiele games offline in België

Nintendo haalt twee mobiele games offline in België

Twee mobiele Nintendo-games worden offline gehaald in België. In de spellen is het mogelijk om echt geld uit te geven, om tijd te besparen of om personages vrij te spelen.

Nintendo heeft aangekondigd dat de ondersteuning voor de mobiele spellen Animal Crossing: Pocket Camp en Fire Emblem Heroes wordt beëindigd in België. Vanaf 27 augustus is het niet meer mogelijk om de twee games te spelen of te downloaden.

In een blogpost zegt Nintendo dat de twee mobiele games offline worden gehaald in België, vanwege de huidige onduidelijke situatie in het land omtrent de verdienmodellen van games. Hiermee wordt gedoeld op de microtransacties in de spellen. Zo is het in Animal Crossing: Pocket Camp mogelijk om Leaf Tickets te kopen voor echt geld, welke ingezet kunnen worden om direct items te maken en hiermee veel tijd te besparen. In Fire Emblem Heroes kunnen Orbs worden aangeschaft, om nieuwe personages vrij te spelen.

Naast het beëindigen van de ondersteuning voor de Animal Crossing- en Fire Emblem-spellen, maakt Nintendo ook bekend dat toekomstige mobiele games met soortgelijke verdienmodellen niet meer worden uitgebracht in België. Eerder schrapte Fifa Ultimate Team, Playerunknown's Battlegrounds en Rocket League al betaalde lootboxen in België.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hopelijk worden dit soort lootbox kindergames in heel de EU verboden.

0
test

Hopelijk niet in Nederland! Speel dagelijks (gratis) Fire Emblem Heroes en blijf dit graag doen! Haal dan maar de functie van orbs kopen er uit.

0

Aanbevolen voor jou