Nieuws

Nintendo haalt Super Smash Bros. uit gametoernooi EVO 2022

Geschreven door Marvin Toepoel op
De Evolution Championship Series, een van de populairste vechtgametoernooien, kondigt aan dat Super Smash Bros. geen onderdeel is van de 2022-editie.

EVO is een van de grootste vechtgametoernooien van het jaar, waarbij duizenden mensen samenkomen om de beste esporters - en slechtste, aangezien íédereen mee mag doen - te zien strijden. Er staan pakweg tien games op de planning, maar Super Smash Bros. is daar in 2022 niet een van.

Via Twitter meldt het toernooi dat “Super Smash Bros. niet terug zal keren”. Sinds 2007 was Smash Bros. een vast onderdeel van het toernooi, maar Nintendo heeft besloten om er niet meer aan mee te werken en de game uit het toernooi te halen. “We hopen dat we de Super Smash Bros.-community in de toekomst weer kunnen vieren [met Nintendo]”, aldus de toernooiorganisatie.

Dit nieuws volgt op Nintendo’s aankondiging vorig jaar om zelf Super Smash Bros. Melee- en Ultimate-toernooien te organiseren, samen met de organisatie Panda Global. Het volgt ook op Sony’s overname van het EVO-toernooi, wat mogelijk een rol speelt bij Nintendo’s beslissing om Smash Bros. uit EVO te weren.

Nintendo heeft nog niet op het nieuws gereageerd. 

Bron: Twitter

Dit artikel delen:

Lees meer

Slitterhead behelst ‘meerdere genres’, geschikt voor mensen die ‘normaal geen horrorgames spelen’ Babylon’s Fall krijgt betaalde battle pass
0

Reacties op: Nintendo haalt Super Smash Bros. uit gametoernooi EVO 2022

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.