'Nintendo gooit Switch-productie omhoog'

'Nintendo gooit Switch-productie omhoog'

Nintendo zou de productie van de Switch omhoog willen gooien naar aanleiding van de toename in vraag naar de hybride console de laatste maanden.

Sinds februari is de Switch lastig verkrijgbaar - eerst in Japan, maar ook steeds vaker in het Westen. Dit kwam onder andere door problemen tijdens de productie in Chinese fabrieken in verband met het coronavirus, alsmede een toegenomen populariteit van de console door de release van Animal Crossing: New Horizons in maart.

Nikkei meldt nu dat Nintendo aan leveranciers en fabrieken heeft gemeld dat het in fiscaal jaar 2020, dat op 1 april begon en loopt tot 31 maart 2021, tien procent meer Switch-consoles wil leveren in vergelijking met vorig jaar. Aangezien er ongeveer 20 miljoen exemplaren van de Switch werden verscheept in 2019, zou het gaan om om en nabij de 22 miljoen exemplaren.

In het huidige kwartaal, dat loopt van april tot en met juni, zou Nintendo aan sommige fabrieken zelfs een toename van vijftig procent in productie van bepaalde onderdelen hebben gevraagd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou