'Nintendo gaat uitgevers meer ondersteunen op 3DS' | Gamer.nl

'Nintendo gaat uitgevers meer ondersteunen op 3DS' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We moeten de bezorgdheid dat alleen software van Nintendo goed kan verkopen op onze platformen en dat uitgevers niet evenveel exemplaren van games kunnen verkopen wegnemen", zei Iwata. "Voor de Japanse lancering van de Nintendo 3DS voelen we de noodzaak om vanaf het begin hechtere banden te hebben met uitgevers, zodat we niet een trend krijgen soortgelijk aan [de trend] die bij de Wii in Japan bestaat. Met de 3DS moeten we dit probleem aanpakken."

Iwata zei dat de totale verkoopcijfers van onafhankelijke uitgevers veel groter zijn op de Nintendo DS dan op andere platformen. Volgens de CEO gaat het om een verschil van 200 miljoen exemplaren. De CEO zei daarnaast dat het succes van Nintendo ook de uitgevers helpt. "Nintendo probeert het publiek van onze hardware met onze eigen software uit te breiden zodat iedere platform een solide basis kan hebben voor onafhankelijke softwarebedrijven om lucratief zaken te kunnen doen. We pakken deze mi ie aan als onze verantwoordelijkheid als de platformeigenaar." Iwata zei tenslotte dat de positie van Nintendo in de Japanese Wii-markt wellicht "te extreem" is en dat het bedrijf ook hier aan gaat werken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou