Nintendo gaat salarissen van werknemers in Japan verhogen

Nintendo gaat salarissen van werknemers in Japan verhogen

Nintendo is van plan de salarissen van diens werknemers in Japan met tien procent te verhogen.

Dat meldt Reuters. Directeur Shuntaro Furukawa heeft gisteren tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers van het bedrijf gemeld dat de salarisverhoging belangrijk is om zo diens werknemers tevreden te houden en "groei op de lange termijn" te verzekeren. Het is op moment van schrijven niet duidelijk of de salarisverhoging ook voor werknemers buiten Japan geldt.

De beslissing om het salaris van werknemers te verhogen komt nadat Fumio Kishida, de Japanse minister-president, Japanse bedrijven opriep om werknemers meer te betalen in deze tijd van inflatie. Dit zou bedrijven kunnen helpen om werknemers te behouden en nieuwe werknemers aan te trekken, gezien er een tekort aan werknemers is vanwege dalende geboortecijfers en een streng immigratiebeleid.

Uit de kwartaalcijfers die gisteren werden gepubliceerd bleek al dat Nintendo een daling in winst zag ten opzichte van hetzelfde kwartaal het jaar er voor. Dat is vooral te wijten aan de veranderingen in de valutamarkt. Furukawa meldde tevens dat het bedrijf op dit moment niet van plan is om de prijs van consoles of games omhoog te gooien, maar dat hij niet uitsluit dat het bedrijf dit zal overwegen indien omstandigheden daar naar vragen.

Nintendo zendt vanavond om 23:00 uur een nieuwe Nintendo Direct uit. De uitzending beslaat ongeveer 40 minuten en draait vooral om Switch-games die gedurende de eerste helft van dit jaar verschijnen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Alle grote bedrijven ontslaan mensen en Nintendo gooit het salaris omhoog. Nice.

0
test

@MikkelR1 het verschil is hier wel dat het voor Japan is, ik denk dat andere grote bedrijven Japan hetzelfde doen.

0

Aanbevolen voor jou