Met de next-gen consoles moet de consument het High Definition tijdperk ingeloodst worden. Tenminste, als het aan Sony en Microsoft ligt. Zowel de Xbox 360 als PS3 zullen standaard schermresoluties aankunnen van 720p(progressive) en 1080i(interlaced). De PS3 zal zelfs nog een stapje verder gaan met de ondersteuning voor 1080p op twee schermen. Nintendo lijkt echter niet veel te zien in de hoge schermresoluties want in een mail naar hun fans vertelde het geen ondersteuning te gaan bieden voor HD resoluties.

Een recent artikel van IGN geeft een indruk van hoe de consolemakers en andere experts denken over HD technologie in de console business. De overgang naar HD is volgens velen eigenlijk onvermijdelijk, want spelen PC gamers immers niet al jaren op resoluties die nu eindelijk ook voor consolegamers beschikbaar komen. Nintendo's statement om HD niet te ondersteunen is overigens niet vreemd, aangezien men een goedkope speelervaring wil aanbieden voor de mainstream markt. HD technologie staat nu nog in de kinderschoenen en de implementatie ervan is nog duur.

Echter, of het een goed idee is om niet mee te gaan in deze nieuwe ontwikkeling is nog maar de vraag. Zo is HDtv over de hele wereld in opmars en verwachten verschillende experts dat het niet lang gaat duren voordat er meer HDtv's verkocht gaan worden dan gewone tv's. Daarnaast is het inmiddels ook duidelijk geworden dat veel HDtv's nogal moeite hebben signalen van een lage (standaard) resolutie goed weer te geven. Dus als eenmaal HDtv is doorgebroken kan Nintendo op lange termijn wel eens achter de feiten aan gaat lopen, aldus het artikel.

Verdere voor en nadelen van de HD technologie worden behandeld in het artikel. Een conclusie over de uitkomst wordt niet getrokken, omdat de ontwikkeling van de markt op dit moment nog volkomen onvoorspelbaar is. Het artikel is hier te lezen.