Nintendo gaat geen nieuwe hardware onthullen op E3

Nintendo gaat geen nieuwe hardware onthullen op E3

Nintendo gaat dit jaar geen nieuwe hardware onthullen op E3. Het bedrijf verwacht verder 18 miljoen Switch-consoles en 125 miljoen spellen te verkopen dit fiscale jaar.

Shuntaro Furukawa, directeur van Nintendo, sprak vandaag op een evenement van Nintendo over de jaarcijfers en de verwachtingen van het bedrijf. Reuters-journalist Sam Nussey was aanwezig bij het evenement en schreef op Twitter dat Nintendo geen plannen heeft om nieuwe hardware te onthullen op de E3 dit jaar. Wel heeft Furukawa gezegd dat er binnen Nintendo altijd wordt gewerkt aan het ontwikkelen van hardware.

In maart ontstond het gerucht dat Nintendo werkt aan twee nieuwe Switch-modellen. Een van de versies moet zich gaan richten op fanatieke gamers, terwijl het andere model een goedkopere optie moet zijn. Gisteren meldde de nieuwswebsite Bloomberg nog dat het goedkoper Switch-model eind juni wordt gelanceerd, dezelfde maand dat E3 2019 plaatsvindt.

Tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers werd verder onthuld dat Nintendo verwacht 18 miljoen Switch-consoles te verkopen vóór maart 2020. Dit zijn een miljoen meer apparaten dan dat er in het vorige fiscale jaar zijn verkocht. Ook voor de spellen van Nintendo zijn er dit jaar hoge verwachtingen. Hiervan wordt voorspeld dat er 125 miljoen kopieën worden verkocht, ten opzichte van de 118,6 miljoen van vorig jaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooie cijfers van het afgelopen jaar voor Nintendo. Ik had niet verwacht dat dr switch zo goed zou gaan verkopen. Ik was al vanaf dag 1 enthousiast maar wel sceptisch naar succes, Enthousiast vanuit mijn eigen mening wil namelijk niet zeggen dat de rest van de gamers dat ook zijn, Maar laatste jaar 18 miljoen en dus het jaar ervoor 17 miljoen( aangezien er dit fiscale jaar 1 miljoen meer zijn is dat een simpele rekensom) maakt 35 miljoen, Nice, Ik heb ook liever een paar hele vette games op E3 dan hardware. Eerste concept art metroid prime 4( meer dan dat zullen ze nog niet hebben, als ze dat wel hebben is retro studio’s druk bezig. Mario maker 2 zal wel veel aandacht krijgen, hopelijk retro studio’s onbekende game, en dan laat ik me graag nog verassen.

0

Hele nieuwe donkey kong

0

Aanbevolen voor jou