Gebruikers van 3DS en Wii moeten een cijfercode van een vriend of vriendin invoeren op Wii of 3DS om tegen hem of haar te kunnen spelen. Fils-Aime meldt dat dit op de Wii U een stuk simpeler kan, maar treedt nog niet in details. "Er komen friend codes [op de Wii U], maar het is niet zoals het huidige friend code-systeem. Ik bedoel hiermee dat je mensen als vrienden kunt identificeren en daar een zeker niveau van interactie mee kunt hebben, terwijl je een ander niveau van interactie met de rest van de wereld kunt hebben. De manier waarop je iemand als vriend identificeert is een stuk simpeler [dan op de Wii en 3DS]."

De interviewer meldt vervolgens aan Fils-Aime dat het probleem dat veel spelers hadden met friend codes op de Wii, is dat volwassen mensen zich als een kind behandeld voelen wanneer ze een code moeten invoeren om in contact te kunnen komen met iemand. Fils-Aime is het hier mee eens en denkt dat diezelfde spelers met het online systeem op de Wii een stuk blijer zullen zijn.

Fils-Aime meldt in hetzelfde interview ook dat het mogelijk is voor ontwikkelaars om Achievements toe te voegen aan hun games op Wii, maar dat dit niet verplicht wordt. Op de Xbox 360 zijn ontwikkelaars wel verplicht Achievements aan hun games toe te voegen. "Dat is niet onze filosofie", aldus Fils-Aime.