Nintendo Europa ontslaat 190 werknemers binnen lokalisatieteam | Gamer.nl

Nintendo Europa ontslaat 190 werknemers binnen lokalisatieteam | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In juni kondigde Nintendo al aan dat 130 werknemers werkzaam in Großostheim vanaf eind augustus hun baan zouden verliezen, vanwege het feit dat het kantoor in Frankfurt het hoofdkantoor van Nintendo Europa wordt. Daardoor komt het totale aantal ontslagen op 320 werknemers te liggen.

Nintendo laat weten dat toekomstige games vaker door derde partijen worden vertaald. Hoewel de 190 werknemers tijdelijk werkten voor Nintendo, was het wel hun enige baan en deden sommigen dit werk al jaren. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou