Nintendo erkent het belang van indiegames op de Switch | Gamer.nl

Nintendo erkent het belang van indiegames op de Switch | Gamer.nl

Damon Baker van Nintendo of America toont zijn waardering voor indie-games op de Switch en geeft aan dat het succes van de console mede aan de kleinere games te danken is.

In een interview met Glixel vertelt Baker, verantwoordelijk voor zakenrelaties bij Nintendo of America dat het succes van de Switch niet voor een klein deel door indiegames komt. "Een groot aspect van onze significante groei in de digitale busine is dankzij sterke indietitels" meldt hij, "en dit wordt erkend binnen de organisatie".

Er is een grote hoeveelheid indiegames op de Switch te spelen, waaronder ook grote en soms onverwachte succesverhalen zoals Golf Story en Stardew Valley. Naast de grote AAA-titels zoals Super Mario Ody ey en Zelda: Breath of the Wild kan Nintendo meer games aanbieden voor hun jonge console.

Golf Story

Een grote uitdaging voor Nintendo is de hoeveelheid indiegames die op de Switch uitkomen. "In juli van vorig jaar hadden we 150 aankomende titels, maar tegen het einde van 2017 hadden we er rond de 320, aanzienlijk meer dan wat we verwachtten. We moeten manieren vinden om deze spellen bekend te maken bij het publiek. Dat is onze verantwoordelijkheid." Dit jaar verwachten ze nog meer games dan in 2017. Hiervoor kijkt het bedrijf naar verschillende systemen, maar Baker weigerde er verder op in te gaan. Wel liet hij weten dat sommige van deze aanpa ingen binnenkort al gezien kunnen worden in de eShop.

Ook op het gebied van marketing en promotie vindt Baker dat het beter kan. Bovendien wil hij dat er meer updates komen over aangekondigde games, zodat fans die erop zitten te wachten op de hoogte blijven.

Ondanks de grote hoeveelheid binnenstromende indiegames werkt Nintendo met een gesloten systeem. In de lange termijn is dit niet vol te houden en "uiteindelijk laten we ontwikkelaars hun gang gaan", maar wanneer is nog onbekend. Bovendien willen ze mede hiermee het publiek voor de Switch uitbreiden. "Nintendo staat bekend als ideaal voor ouders en kinderen, maar voor wat er tu enin ligt hebben we altijd een gat gehad. In de toekomst willen we hier wat aan doen."

Vorige week kondigde Nintendo tijdens de Nindies Showcase een aantal nieuwe indiegames aan voor de Switch. Zo werd bekend dat The Banner Saga 3, een remaster van Lumines en de platformer The Me enger aangekondigd. Buiten de Nindies Showcase om werden tevens Switch-versies van Hyper Light Drifter en Nidhogg 2 onthuld.

Nintendo eShop
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou