Het is misschien een misverstand een roddel of het is echt waar maar het is wel leuk nieuws. Afgelopen woensdag zijn de aandelen van Sega opeens de lucht ingeschoten nadat New York Times bekend had gemaakt dat Sega aan het praten was met Nintendo. Het ging volgens hun dat Sega leider van Mario en de Pokemon series gaat worden voor $2 billion.

Volgens CBS gaan de onderhandelingen al een paar maanden mee, maar is er nog niet veel gebeurt in die maanden en kan de beslissing binnekort vallen. Zoals je hieronder ziet.The two game machine makers, however, strongly denied the report.

Miyako Shimizu, a Sega spokeswoman said, "This report is totally based on speculation and we haven't even been approached by any companies at all, including Nintendo."

A spokesman for Nintendo also denied the report, saying, "This is totally nonsense. The New York Times reporter did call us earlier today to try to confirm this, but we said such a thing is not going on. But they published the piece anyway."

Chaos dus een beetje, maar is dit waar zou je denken. Ik denk dat het misschien een afleiding is voor een andere overnamen. De baas van Sega Isao Okawa, is namelijk al een aantal keren gezien bij Microsoft. En CBS heeft gehoord dat hij Sega wou verkopen aan Microsoft. Dat zou natuurlijk veel gevolgen hebben omdat Microsoft ook binnekort de console markt opgaat.

We zullen het zien, als we wachten zullen we het antwoord wel krijgen.