Nintendo, EA en Sony trekken steun voor SOPA in | Gamer.nl

Nintendo, EA en Sony trekken steun voor SOPA in | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

SOPA, en in mindere mate de Protect IP Act, ondervinden hevige tegenstand op het internet. Met deze wetten zou de Amerikaanse overheid elke Amerikaanse site die ervan wordt verdacht copyrightschendingen te hebben begaan, offline kunnen halen.

Ook worden sites verantwoordelijk gehouden voor hun gebruikers. Dit betekent dat als een gebruiker door copyright beschermd materiaal uploadt naar een site, dat de desbetreffende site vervolgens offline gehaald kan worden.

De hevige tegenstand heeft ertoe geleid dat Nintendo, EA, Sony Electronics en eerder Microsoft hun steun hebben ingetrokken. Dit geldt niet voor alle takken van Sony: de verschillende muziektakken van Sony steunen de wet nog wel.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou