De Nintendo DSi XL grotere schermen en een grotere stylus dan de normale versies van de DSi en DS Lite. Op deze manier is de draagbare spelcomputer geschikter voor ouderen. "Maar het is niet [alleen maar voor oude mensen]. DSi XL spreekt net zo veel mensen aan als de vorige edities van de DS, zo niet meer", aldus Honeywell.

Meer details

"De grotere schermen en stylus zorgen er voor dat ouderen de DSi XL makkelijker en comfortabeler vinden, maar er zijn nog veel meer mensen die er hun voordeel uit kunnen halen. Gamers zullen zonder twijfel de grotere schermen appreciëren, waardoor ze de nieuwste DS-games nog groter en met meer details kunnen aanschouwen. Het bereik van de schermen op de DSi XL is ook wijder, waardoor familieleden mee kunnen kijken. Het is ook moeilijker om de grotere stylus in de bank kwijt te raken."

De Nintendo DSi XL ligt vanaf 5 maart uit in de Europese winkels. Een specifieke prijs is nog niet bekend, maar de draagbare spelcomputer komt met twee games die al op het apparaat geïnstalleerd staan: Even tijd voor… Brain Training: Woorden en Beelden en Dictionary 6 in 1 with Camera Function.