Nintendo DS wereldwijd meer verkocht dan originele GameBoy | Gamer.nl

Nintendo DS wereldwijd meer verkocht dan originele GameBoy | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Sinds de lancering van de Nintendo DS in 2004 is de handheld 129 miljoen keer over de toonbank gegaan, terwijl de Game Boy, die in 1989 uitkwam, 118 miljoen keer is verkocht.

Verder onthulde Nintendo dat de Nintendo Wii, die in 2006 op de markt kwam, tot dusver 71 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Wel is de verkoop van de Wii het afgelopen jaar omlaag gegaan. In het afgelopen boekjaar, dat eind maart eindigde, werden ruim twintig miljoen stuks verkocht, terwijl Nintendo verwacht dat men achttien miljoen stuks verkoopt in het boekjaar 2010/2011.

Winstdaling

Door de daling in verkoopcijfers daalde de omzet van Nintendo in het afgelopen boekjaar met 22 procent tot 11,9 miljard euro. De winst daalde met 18 procent tot 1,9 miljard euro. Het bedrijfsresultaat zakte met 36 procent, bijna 3 miljard euro. Nintendo verwacht dat het bedrijfsresultaat in het nieuwe boekjaar met 10 procent daalt.

Nintendo is op dit moment bezig met de ontwikkeling van de opvolger van de Nintendo DS, de 3DS. Hoewel er op dit moment nog geen concrete informatie is gegeven omtrend de release van de nieuwe handheld, werd eerder gesteld dat een release in oktober mogelijk is.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou