De Nintendo DS begint een steeds groter verkoopwonder te worden in het land van de rijzende zon. Nu iets meer dan een jaar na het verschijnen van de handheld in dat land, zijn er van het systeem in totaal al meer stuks verkocht dan de GBA SP. Afgelopen maand wist men meer dan 700.000 NDS units te verkopen, waarmee men op een totaal aantal van 5.832.979 stuks uit komt. Dit ten opzichte van 5.712.467 GBA SPs en 2.901.820 PSPs. Ook de verkooplijsten van de games worden gedomineerd door de NDS, waarbij acht plaatsen van de top tien door deze handheld in beslag genomen worden. De andere twee plekken zijn voor de ook nog altijd vrij populaire PS2.

De Nintendo DS lijkt de Japanse gamesmarkt nieuw leven ingeblazen te hebben. Deze was namelijk al enkele jaren aan het krimpen door verzadiging en verkoopcijfers namen steeds verder af. Door de unieke marktbenadering van de NDS, is de Japanse consument weer in games geïntereseerd geraakt en beginnen de verkopen weer aan te trekken. Uit surveys is al gebleken dat er ook weer erg veel animo is voor de strakkere en kleinere DS Lite, dus het ziet er goed uit voor Nintendo.

Om alles nog wat meer perspectief te bieden. De verkoopcijfers in januari van DS games was groter dan de totale gameverkopen van de PSP gedurende 2004 en 2005. Afgelopen december overtroffen de NDS gameverkopen die van het huidige PSP totaal met 216% en er zijn meer DS units verkocht dan games voor de PSP. Bovendien had de DS te kampen met tekorten sinds december, mede door de komst van de DS Lite in maart. Een ronduit indrukwekkende prestatie wat zeker niet suggereert dat de PSP het slecht doet. Het geeft wel aan hoe de NDS domineert in Japan.