De Nintendo DS, het nieuwste portable speeltje van de Japanse consolegigant, zal volgens berichten afkomstig van third-party developers, nog vóór Thanksgiving in de Amerikaanse schappen te vinden zijn. Dit zou een zeer slimme zet zijn van Nintendo, gezien dit de inluiding is van de grote Amerikaanse feestdagen waaronder ook Kerstmis en dus een massale jacht op nieuwe cadeau's voor kinderen, vrienden en familie.

Dit is een bevestiging van wat bronnen uit de Japanse retailmarkt al eerder zeiden, namelijk een Amerikaanse launch van de handheld op 11 november tegen een prijs van $179,95 oftewel €145,- in navolging van een Japanse launch op 4 november tegen een omgerekende prijs van €140,- Ten opzichte van de PSP, kan Nintendo met zo'n effectieve launchdatum alvast een grote voorsprong boeken voordat Sony zijn eigen handheld in het eerste kwartaal van 2005 uitbrengt.Een punt waar veel developers nog wel enige bezorgdheid over hebben geuit, betreft de gamesline-up die in het laatste kwartaal van dit jaar voor de Nintendo DS beschikbaar zal zijn. Deze launch line-up is nog niet bekend, maar veel van de grotere titels staan juist geplanned voor het eerste kwartaal van volgend jaar wanneer ook de PSP zijn opwachting gaat maken buiten Japan.

Hoe dan ook, voor importfreaks die niet op de Europese launch van volgend jaar kunnen wachten, is dit goed nieuws te noemen. De Nintendo DS zal namelijk door zijn cartridge systeem regiovrij zijn, waardoor het niet uit maakt waar de hardware of de software vandaan komt.

*Met dank aan Xrenity voor het melden van dit nieuws*