Pokemon Sapphire en Pokemon Ruby zullen op 25 juli in Europa op de markt komen maar zijn in Amerika reeds volop beschikbaar. Gezien het feit dat GBA cartidges geen regiocode bevatten worden de games door Europese winkels dan ook lustig geimporteerd. Nintendo wil hier echter een stokje voor steken.

Nintendo is dan ook van plan gerechtelijke stappen te ondernemen tegen winkels die de US-versie van deze twee Pokemon games te koop aanbieden. Vaak gebeurt dit zelfs onder de prijs waarvoor de Europese versie over een drietal maanden beschikbaar zal zijn, een doorn in het oog van de Japanse gamegigant.

Met de release van de Freeloader van Datel ziet het er naar uit dat ook op de GameCube Nintendo dit soort problemen zal gaan ondervinden. Of men voor dit platform gelijkaardige plannen heeft is echter nog onduidelijk.

De vraag is echter of Nintendo niet bij zichzelf te rade moet gaan. Want zijn zij immers niet degenen die een spel in een ander gebied in de eerste plaatst een stuk eerder en in de tweede plaats een stuk goedkoper aanbieden? En is het dan verbazingwekkend dat de consument het spel liever nu en voor een zachte prijs heeft, in plaats van over drie maanden en ook nog eens een stukje duurder? We wachten de ontwikkeling verder af.