Nintendo Korea heeft een verklaring afgelegd waarin staat dat het actie gaat ondernemen tegen software piraten die zich bezighouden met het kopieëren, verkopen en distribueren van illegale (Nintendo) games. De waarschuwing van Nintendo geldt vooral voor websites die illegale software toelaten en gebruikers die de data downloaden.

"Nintendo zal strenge maatregelen treffen tegen bedrijven die ten onrechte winst maken met illegale producten en gedownloade programma's," waarschuwt het bedrijf.

Piraterij is voor Nintendo een doorn in het oog. Er zijn chips in omloop waarmee de Wii bijvoorbeeld regiovrij kan worden gemaakt. Ook de DS heeft te kampen met illegale praktijken; men is erin geslaagd om DS games naar de pc te kopiëren en deze vervolgens op overschrijfbare flashcards te zetten die perfect in de DS passen. De kaarten worden via het internet verkocht.

"Op verzoek van de Korea Game Industry Agency is Nintendo een samenwerkingsverband aangegaan met Korea om zodoende de Koreaanse games industrie uit te laten groeien tot een winstgevende markt. Maar door het toenemende aantal software kopiën en illegale downloads wordt de vooruitgang tegengewerkt. Dit kan de ontwikkeling van de games industrie beschadigen," aldus Sung Hoo-jung, woordvoerder van Nintendo Korea.