Nintendo draait verlies door teleurstellende 3DS-verkoop | Gamer.nl

Nintendo draait verlies door teleurstellende 3DS-verkoop | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Nintendo stelde ook zijn winstverwachting bij voor het gehele fiscale jaar 2012, dat loopt van 1 april 2011 tot 31 maart 2012. De uitgever gaat nu uit van 37,7 miljard yen, omgerekend 340 miljoen euro. Voorheen was dat nog 1,57 miljard euro. De Nintendo 3DS verkocht het afgelopen kwartaal slechts 700.000 keer en is sinds zijn Japanse release in februari in totaal 4,83 miljoen keer verkocht. Dit terwijl CEO Satoru Iwata voor de lancering zei dat het apparaat het aantal van 4 miljoen al in de eerste maand kon halen. 

De eerder vastgestelde verwachting dat Nintendo 13 miljoen 3DS-exemplaren gaat verkopen voor eind maart 2012, denkt de uitgever nog wel te kunnen halen. Dat Nintendo zijn verwachtingen niet bijstelt, heeft waarschijnlijk te maken met de forse prijsverlaging voor het apparaat die het vandaag aankondigde. Per 12 augustus gaat de 3DS met ongeveer een derde in prijs omlaag; naar verwachting komt dat in de praktijk neer op een verlaging van 249,99 euro naar ongeveer 170 euro.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou