Nintendo draait opnieuw verlies en stelt verwachtingen omlaag bij | Gamer.nl

Nintendo draait opnieuw verlies en stelt verwachtingen omlaag bij | Gamer.nl

Nintendo heeft in het tweede financiële kwartaal wederom een verlies gedraaid.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in zijn kwartaalcijfers. In het tweede kwartaal werd een operationeel verlies van 812 miljoen yen (7,1 miljoen euro) geboekt. Dat is exclusief eenmalige transacties.

De nettowinst in het afgelopen kwartaal ligt echter op 13,8 miljard yen (121 miljoen euro), omdat het bedrijf zijn aandelen in een Amerikaanse honkbalclub heeft verkocht.

Nintendo verkocht in het afgelopen kwartaal 1,76 miljoen Nintendo 3DS- en 2DS-handhelds. In het eerste halfjaar van 2016 waren dat er 2,71 miljoen, een groei van 19 procent ten opzichte van vorig jaar. De verhoogde Nintendo 3DS-verkoop is volgens Nintendo te danken aan de mobiele game Pokémon Go. Hoewel de game niet op de Nintendo 3DS gespeeld kan worden, werden andere Pokémon-spellen vaker verkocht tijdens de Go-rage.

Nintendo heeft zijn verwachtingen voor de rest van het jaar bijgesteld. Eerst verwachtte het bedrijf een winst van 45 miljard yen, maar dit is verlaagd naar slechts 10 miljard yen.

Nintendo verwacht twee miljoen exemplaren van de nieuwe spelcomputer Switch te verschepen voor eind maart 2017. De console gaat in die maand voor het eerst in de verkoop. Door de aanstaande komst van de Switch wordt de Wii U nu al minder verkocht. In 2016 werden er nog 800.000 Wii U’s verscheept. Wereldwijd zijn er sinds 2012 in totaal 12,8 miljoen exemplaren verkocht.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou