Nintendo doet uitspraak over daling aandeelwaarde | Gamer.nl

Nintendo doet uitspraak over daling aandeelwaarde | Gamer.nl

In een href="https://www.nintendo.co.jp/ir/stock/meeting/index.html">gesprek</a> met aandeelhouders en investeerders laat voormalig hoofd van Nintendo Tatsumi Kimishima weten dat het bedrijf nog steeds verwacht twintig miljoen Nintendo Switches verkocht te hebben voor het einde van dit jaar.

Het doel was al eerder voor ogen, maar na de plotselinge dalingen van de aandeelwaarde zijn aandeelhouders en investeerders niet meer zo zeker dat het doel te behalen is. Kimishima laat echter weten dat het bedrijf nog steeds van plan is twintig miljoen Nintendo Switch-systemen verkocht te hebben voor het jaar voorbij is.

Toen het onderwerp van productieproblemen werd aangehaald, bevestigde Senior Executive Officer Susumu Tanaka dat er vorig jaar inderdaad een probleem was in het verkrijgen van hardware, maar dat er dit jaar rekening mee is gehouden en dat erover onderhandeld is. Volgens hem zal het dit jaar geen probleem vormen.

In 2017 is de Nintendo Switch ondanks deze problemen 14,86 miljoen keer verscheept. Dit is meer dan de totale levenscyclus van de Wii U tot dan toe (13,56 miljoen).

In het gesprek haalt Kimishima bovendien de persconferentie van de E3 aan. Na de conferentie waren fans teleurgesteld in de kleine hoeveelheid games die werden aangekondigd. Hij verzekert de investeerders ervan dat ze in de komende maanden meer games gaan aankondigen die dit jaar nog uit gaan komen. Deze aankondigingen wil Nintendo echter op het juiste moment maken, dus voor nu onthult het bedrijf niet om welke games het gaat.

Tenslotte wijst Kimishima de aandeelhouders erop dat de games die op het moment al aangekondigd zijn een "krachtige lineup" vormen en Nintendo van plan is dit momentum vast te houden.

Super Smash Bros Switch
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou