Nintendo-directeur verontschuldigt zich voor defecte Switch-controllers

Nintendo-directeur verontschuldigt zich voor defecte Switch-controllers

Nintendo's directeur Shuntaro Furukawa heeft zich recentelijk verontschuldigd voor defecte Joy-Cons - de officiële controllers van de Nintendo Switch.

Dat deed de topman in een gesprek met Japanse investeerders. "Wat betreft de Joy-Con, verontschuldigen we ons voor problemen die onze consumenten hebben gehad", zo werd vertaald door Kotaku. Vanwege een rechtszaak die in de Verenigde Staten omtrent dit onderwerp loopt, kon Furukawa geen verdere details geven.

Kort na release kwam een voorkomend probleem met de Joy-Con aan het licht. Door het zogenaamde 'driften' lijkt het alsof de analoge stick op de controller een bepaalde richting op wordt geduwd, terwijl dat niet het geval is. Dit zorgt er voor dat personages of wagens in een game automatisch een bepaalde richting op lopen of rijden. Het is niet bekend hoeveel mensen precies last hebben van het Joy-Con-probleem, al wordt het op internet vaak gemeld.

In de Verenigde Staten worden defecte Joy-Con-controllers gratis gerepareerd door Nintendo nadat de collectieve rechtszaak werd aangespannen. In Nederland worden mensen met het probleem doorverwezen naar de klantenservice van Nintendo.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Iemand al ervaring met dit probleem en contact gehad met nintendo. Die van me zoontje ze linker joy con is defect.

0
test

@hulstpower hier een maandje geleden al een setje via de servicepagina naar de nederlandse reparatie afdeling gestuurd. Netjes kosteloos opgehaald en weer gefixed bezorgd. Chapeau aan de NL service afdeling!

0
test

@hulstpower niet uit persoonlijke ervaring met mijn eigen switch maar toen ik nog in een videogame speciaalzaak werkte was de procedure eenvoudig. Je gaat naar https://www.nintendo.nl/Service-en-info/Contact/Reparaties/Reparaties-1106617.html waar je de reparatie aan kan melden. Ik meen te herinneren dat Nintendo de garantie voor de joycons met een jaar verlengd had maar weet niet of dat alleen op bovengenoemd probleem zou zijn. Overigens als dat nog niet gedaan is raad ik aan de joycons te updaten als deze al een poos niet zijn bijgewerkt. Vooral het verliezen van verbinding met de switch wordt hierdoor in veel gevallen verholpen.

0
test

@Jumpman die van me zoon blijft naar boven lopen/ richten zeg maar. Dus de stick is defect.

0
test

@hulstpower ik heb de controllers van de Switches van mijn kids opgestuurd, werkt goed. Deze week ook nog even de controllers van mijn eigen Switch opsturen. We hadden allemaal het probleem, gekocht in 2017 en 2018.

0
test

@hulstpower Ik werk zelf in een winkel en moet ze geregeld opsturen naar Nintendo. Binnen de garantie kan je gemakkelijk het via de winkel opsturen waar je het hebt gekocht.

0
test

@Krytuun das probleem heb via maat van me gekocht die klant heeft bij Nintendo dus inkoopprijs. Anders koop ik een losse joy con. Als niet lukt via klantenservice het is niet einde van de wereld. Wel bedankt voor je feedback.

0

@hulstpower Mijn/zijn*

0
test

@Witty1889 hey taal expert ga lekker iemand anders lastig vallen. Heb dyslexie dus ja er zitten bij mij wel. Een spel fouten in of grammatica fouten.

0

Wel jammer dat er eerst een rechtszaak moet komen voor er een excuus en service komt.

0

Aanbevolen voor jou