Nintendo Creators Program voor YouTubers nu in bèta | Gamer.nl

Nintendo Creators Program voor YouTubers nu in bèta | Gamer.nl

De MSI GT72 2PE Dominator Pro is een compleet pakket van goede hardware. De bijgeleverde extra’s zijn welkom en recente games draaien naar tevredenheid. De effectieve, maar luide koeling maken een nauwsluitende headset verplicht. De laptop is te zwaar om comfortabel mee te nemen. Door die gebrekkige mobiliteit is de GT72 alleen geschikt voor een select gezelschap dat er bakken met geld voor over heeft om per se geen desktop te halen.

Nintendo kondigde het Nintendo Creators Program al in mei vorig jaar aan. Met het programma krijgen YouTubers een deel van de advertentie-inkomsten van video's waarin Nintendo-games te zien zijn. Deelnemers van het Creators Program krijgen 60 procent advertentie-inkomsten voor individuele video's en 70 procent voor kanalen, hoewel dit te allen tijde veranderd kan worden, aldus Nintendo. De inkomsten worden via PayPal uitbetaald in dollars.

Voorwaarden

Nintendo laat op de site van het Creators Program weten dat gebruikers zowel video's individueel als complete kanalen kunnen registreren bij Nintendo. Wel moeten de video's in kwestie alleen Nintendo-games bevatten om in aanmerking te komen voor het programma. Nintendo geeft aan dat het tot drie werkdagen kan duren voordat het video's heeft beoordeeld. Daarna kan het tot twee maanden duren voordat deelnemers uitbetaald krijgen.

Leden van het Nintendo Creators Program moeten gameplaybeelden in hun video's gebruiken. Ook moeten de deelnemers verbaal of geschreven de volgende tekst in hun video zetten: "Ik heb een licentie om Nintendo's content in deze video te gebruiken via het Nintendo Creators Program. Deze video is niet gesponsord of onderschreven door Nintendo, maar alle advertentie-inkomsten van deze video worden gedeeld met Nintendo."

Let's Play

In 2013 kondigde Nintendo aan Let's Play-video's van YouTube te halen, gezien deze zonder toestemming beelden gebruikten van Nintendo-games. Wel konden YouTube-gebruikers Nintendo om toestemming vragen om de beelden te gebruiken. De advertentie-inkomsten werden dan tu en Nintendo, de videomaker en Google gedeeld.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou