Nieuws
Luigi's Mansion 3

Klassieke Nintendo-console keert terug in Luigi’s Mansion 3

Traditie wordt voortgezet

Geschreven door Dagmar De Groot op
De Luigi’s Mansion-games brengen altijd klassieke Nintendo-hardware terug en Luigi’s Mansion 3 is daarin geen uitzondering.

Spoilers

In de eerste Luigi’s Mansion voor de GameCube kreeg de loodgieter een 'Game Boy Horror' van Professor E. Gadd, waarmee onder andere communicatie met de professor werd gedaan en een map geraadpleegd kon worden. In het vervolg voor Nintendo 3DS werd een 'Dual Scream' gebruikt, die was gebaseerd op een originele Nintendo DS. Ditmaal krijgt Luigi een Virtual Boy, of zoals Professor E. Gadd het noemt: een ‘Virtual Boo’.

De Virtual Boy was Nintendo’s eerste poging tot vr-hardware en lanceerde in 1995. Het was een vr-systeem dat monochrome rode afbeeldingen in de headset projecteerde om een rudimentair 3D-effect na te bootsen. Het product deed het echter niet goed op de markt en in 1996 besloot Nintendo om te stoppen met het produceren en distribueren van de Virtual Boy.

De professor geeft Luigi de Virtual Boo om met hem te kunnen communiceren, zoals de Game Boy Horror daar destijds ook voor was bedoeld. Tevens wordt alles rood wanneer Luigi de Virtual Boo op zijn hoofd zet.

luigi
luigi

Luigi’s Mansion is vanaf 31 oktober te verkrijgen op Switch. Bekijk ook onze Gameplay Update over de aankomende Switch-game.

Dit artikel delen:

Lees meer

Rivaliteit voor Dota 2 Dreamleague in Rotterdam De beste gamedeals van de week: God of War, Civilization 6 en meer
1

Reacties op: Klassieke Nintendo-console keert terug in Luigi’s Mansion 3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Predator_DH

    • 17 oktober 2019 13:13
    Toevallig pasgeleden de virtual boy gedaan bij een maat. Waren best mooie graphics voor een wario spel, maar om er een uur doorheen te kijken gaat em niet worden.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.