Nintendo brengt officiële ROM-hack van eerste Zelda uit op Switch | Gamer.nl

Nintendo brengt officiële ROM-hack van eerste Zelda uit op Switch | Gamer.nl

Nintendo heeft een ROM-hack van de originele Legend of Zelda uitgebracht op de Switch. De NES-game is toegevoegd aan de nieuwe service Nintendo Switch Online samen met drie andere games.

Sinds een paar weken lanceerde Nintendo de nieuwe service Nintendo Switch Online, waar mensen een abonnement kunnen aanschaffen om toegang te krijgen tot meerdere online features. Eén van deze features was de nieuwe bibliotheek aan NES-games, die door fans 'NESflix' wordt genoemd. Nintendo beloofde vooraf de komende maanden elke maand drie games uit te brengen. Nu heeft het Japanse bedrijf als eerst drie nieuwe titels toegevoegd; NES Open Tournament Golf, Solomon's Key en Super Dodgeball. Echter heeft Nintendo nu een extra titel toegevoegd aan de bibliotheek; een ROM-hack van The Legend of Zelda.

Naast dat de ROM-hack door Nintendo wordt gelabeld als een 'SP' (special), heeft de game een aparte omschrijving; Living the life of luxury. In deze versie van de game krijgt de speler namelijk vanaf het begin al toegang tot verschillende items die het spel een stuk makkelijker maakt om te doorlopen. De spelers start de game met 255 Rupees, 9 sleutels, 8 bommen en een paar extra items, zoals de White Sword, Magic Shield, Blue Ring en Power Bracelet.

Nintendo Switch

Met het beschikken van al deze items aan het begin van de game, heeft de speler de vrijheid om te gaan en staan waar hij of zij wil. Het maakt de game ook een stuk toegankelijker voor nieuwe spelers die de game niet eerder hebben gespeeld. Uiteraard is de originele versie van de game ook nog beschikbaar in de bibliotheek.

Met het uitbrengen van deze 'SP'-titel is het de vraag of Nintendo hier meer van gaat laten zien. De potentie van deze ROM-hacks werd in de afgelopen jaren door fans al flink uitgelicht door zelf ROM-hacks van Nintendo-games te maken. Nintendo laat hier in ieder geval zien hoe kla ieke games meer toegankelijk gemaakt kunnen worden voor nieuwe spelers.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou