Nintendo brengt in september fysieke versie van Gamestudio uit

Nintendo brengt in september fysieke versie van Gamestudio uit

Nintendo brengt op 10 september een fysieke versie van Nintendo Switch-game Gamestudio uit.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd. Het spel is al sinds juni digitaal verkrijgbaar via de Switch eShop. De game - die in Engelstalige landen Game Builder Garage heet - laat jong en oud eigen spellen ontwikkelen met behulp van kleurrijke wezens genaamd Nodon. Tientallen verschillende Nodon hebben allemaal hun eigen functie - door ze met elkaar te verbinden, ontstaan er verschillende gameplaymogelijkheden.

Zo kunnen spelers een menselijk ogend personage maken die met de analoge stick bestuurd kan worden door een Stick Nodon met een Person Nodon te verbinden. Op deze manier leert men op een speelse manier games te programmeren, van platformers tot kartracers. De gemaakte games kunnen vervolgens ook online gedeeld worden.

Gamer.nl gaf een 7 aan Gamestudio: "Met een indrukwekkende eigen programmeertaal brengt Gamestudio games ontwikkelen naar de massa. Zelf spelletjes verzinnen en maken wordt met behulp van zeven uitgebreide lessen uit de doeken gedaan, maar het delen van eigen creaties blijft beperkt. Het drukt de pret nauwelijks, want juist in het knutselen en experimenteren schuilt de grootste lol. Ook dat gedeelte heeft zo zijn beperkingen, maar voor de echte doe-het-zelver is dit een uiterst toegankelijk instappunt."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Kan me nog goed herinneren...t was 1985, ipv huiswerk was ik altijd druk om games te maken op mn ZX Spectrum :-)

0

Aanbevolen voor jou