Nieuws

Nintendo brengt in periode tot april 2017 vijf mobiele games uit

Bestaande titels worden niet overgezet

Geschreven door Sander Hölsgens op
In de periode tussen nu en eind maart 2017 verschijnen vijf mobiele games van Nintendo, die het maakt in samenwerking met het Japanse DeNa. Dat meldt het Japanse bedrijf bekend tijdens een bijeenkomst met investeerders over de aankomende fiscale jaren.

Nintendo hoopt hiermee een grotere groep consumenten met haar IP's in aanraking te laten komen "door verder te kijken dan de traditionele focus op apparaten die gemaakt zijn voor games". De aankomende twee jaar wil het bedrijf zich daarom meer richten op het vercommercialiseren van zijn amiibo-speelfiguurtjes en op mobiele apparaten, zoals smartphones.

Zoals Nintendo in maart aankondigde, wordt in principe naar elke Nintendo-franchise gekeken of een mobiele game binnen die reeks de moeite waard is. Het gaat bovendien niet om overzettingen van bestaande of toekomstige games voor zijn toegewijde spelcomputers.

Competitieve mobiele markt

De reden voor het relatief lage aantal games is tweeledig. Enerzijds is Nintendo ervan overtuigd dat de mobiele gamemarkt reeds behoorlijk competitief is, zelfs als het gaat om IP's die zich reeds bewezen hebben. Het is daardoor moeilijk in te schatten of een game een succes wordt.

Anderzijds voorziet Nintendo dat er een groot onderscheid is tussen mobiele games en titels die verschijnen op systemen die zich volledig richten op games.

Dit betekent dat er wellicht een andere ontwikkelstrategie nodig is, maar ook dat op het gebied van marketing een voor Nintendo onbekende weg ingeslagen wordt. Om deze reden is Nintendo een samenwerkingsverband aangegaan met DeNA, een Japans bedrijf dat zich specialiseert in mobiele games en commerciële applicaties voor mobiele platformen. Ook wordt gekeken of er een vorm van connectiviteit tussen mobiele apparaten en traditionele gamesystemen mogelijk is.

Geen overzettingen

Om de kans op succes verder te vergroten, wil het bedrijf enkel geschikte IP's als uitgangspunt voor een mobiele game nemen. Het overzetten van bestaande titels is daarmee uitgesloten.

Het vijftal mobiele games dat in de aankomende twee jaar verschijnt, zal bovendien doorontwikkeld worden na de release, mogelijkerwijs in de vorm van patches of downloadbare content.

Bron: Nintendo

Dit artikel delen:

Lees meer

Gameplaybeelden van consoleversie The Elder Scrolls Online Splatoon krijgt gratis dlc en bevat een 8-bit minigame
4

Reacties op: Nintendo brengt in periode tot april 2017 vijf mobiele games uit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • mrakd

  • 8 mei 2015 13:16
  Volgende keer lees ik liever een korte bondige samenvatting zonder moeilijk taalgebruik en afkortingen die niet uitgelegd worden, zoals IP's. Als ik het net zo lastige persbericht wil doornemen, gebruik ik de link wel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • timtim96

  • 8 mei 2015 16:12
  Dan lees je het toch niet. Niets mis met dit artikel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Solowo

  • 8 mei 2015 16:45
  IP staat voor intellectual property, zoals bvb mario een ip is van nintendo.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • JotunNeko

  • 8 mei 2015 17:16
  Best hilarisch dat je het internet tot je beschikking hebt en moeilijk doet over woorden of terminologie die je niet begrijpt. In plaats van dat je zelf enige moeite doet en wat leert moet de wereld zich maar aan jou aanpassen en er dommer op worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.