Nintendo brengt in 2016 Pokémon-game voor smartphones uit | Gamer.nl

Nintendo brengt in 2016 Pokémon-game voor smartphones uit | Gamer.nl

In 2016 komt de game Pokémon Go uit voor Android en iOS. In het augmented reality-spel zien spelers via hun scherm Pokémon in de echte wereld.

Pokémon Go is een samenwerking tu en Nintendo, The Pokémon Company en Niantic, meldt Polygon.

Niantic is de ontwikkelaar van Ingre , een game waarin spelers punten verzamelen en locaties verdedigen door die met hun telefoon bij de hand in de echte wereld te bezoeken. Niantic was onderdeel van Google totdat het zich opsplitste onder het nieuwe moederbedrijf Alphabet

Pokémon Go werkt op een vergelijkbare manier als Ingre , door spelers in de echte wereld naar Pokémon te laten zoeken. In Pokémon Go zien spelers hoe ver een Pokémon van hun locatie verwijderd is.

Eenmaal dichtbij genoeg zien spelers de digitale monsters door het scherm van hun telefoon in de echte wereld zitten. Dan kan de Pokémon gevangen worden.

Bekijk hoe Pokémon Go werkt:

Daarna kunnen Pokémon geruild worden met andere spelers, of kan er mee gevochten worden. De echte wereld is door de camera van de telefoon altijd de achtergrond, de Pokémon zijn daarop geprojecteerd op de telefoon zichtbaar.

Om te zorgen dat spelers geen Pokémon mi en en toch niet de hele dag naar hun telefoon hoeven te staren, wordt een soort slimme button uitgebracht. Het apparaatje met de naam Pokémon Go Plus heeft de vorm van een Pokéball. De button trilt en geeft licht als er in de echte wereld een Pokémon dichtbij is, en kan aan de pols of op de kleding worden gedragen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou