Goed nieuws voor alle GameCube bezitters onder ons met een voorliefde voor RPG's. Nintendo heeft namelijk bekend gemaakt dat een speciale Collectors Edition van Final Fantasy: Crystal Chronicles op de Europese markt beschikbaar zal komen. Net als de reguliere versie van de game, zal ook deze speciale uitvoering op 11 maart op de schappen te vinden zijn.

Deze speciale uitgave zal een gratis GameCube-GBA verbindskabel meegeleverd krijgen, wat voor velen daarmee meteen al een hele kostenpost minder is, wanneer men van plan is de game via de GBA connectivity opties te gaan spelen. Daarnaast kan je jezelf van een gratis soundtrack cd verzekeren wanneer je de game pre-ordered bij een winkelketen welke aan deze speciale actie deelneemt.

Final Fantasy: Crystal Chronicles wordt een actie-RPG binnen het Final Fantasy universum en zal exclusief voor de GameCube verschijnen. De grote kracht van de game zit hem in de unieke multiplayer modus, welke speelbaar wordt in combinatie met een GBA. Hierbij zal elke deelnemde speler op zijn of haar eigen GBA af kunnen lezen wat de status van zijn of haar character is. Deze gegevens verschijnen dan niet langer op het grote scherm, waardoor de deelnemende spelers direct aan elkaar door moeten geven, wanneer er bijvoorbeeld een helende of beschermende spreuk nodig is.