Nintendo breidt Europese team tegen softwarepiraterij uit | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Dat we een team tegen piraterij vormen voor geheel Europa, geeft aan hoe serieus Nintendo de bedreiging van videogamepiraterij neemt", zegt Jodi Daugherty, hoofd van Nintendo's anti-piraterijafdeling, "en dat we meer dan bereid zijn om actie te ondernemen tegen criminelen die geld verdienen met het schenden van de copyrights van spelontwikkelaars."

Warner

Boyd was eerder bij Warner Brothers verantwoordelijk voor bestrijding van de piraterij van films, tv-content en andere eigendommen van Warner Brothers. Daarvoor leidde hij de procesvoering tegen online-platformen van piraten en kopieerders in onder andere Brazilië, de Filipijnen, Rusland, Taiwan, Italië en Hong Kong als juridische adviseur bij IFPI, de organisatie die de belangen van de muziekindustrie vertegenwoordigt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou