Nintendo blijft Wii U- en 3DS-games maken | Gamer.nl

Nintendo blijft Wii U- en 3DS-games maken | Gamer.nl

Nintendo werkt intern aan de nieuwe NX-hardware, maar blijft games voor Wii U en 3DS ontwikkelen. Dat melden Nintendo-president Satoru Iwata en ontwikkelaar Shigeru Miyamoto tijdens een gesprek met investeerders.

"De NX is nieuwe hardware en begint van voor af aan", aldus Iwata. "Maar de 3D en Wii U hebben spelers. Om meteen te stoppen met software uitbrengen voor deze platformen is niet efficiënt. We blijven software voor 3DS en Wii U maken terwijl we de NX voorbereiden."

Hoewel Nintendo al bekend heeft gemaakt dat het aan de NX werkt, is niet duidelijk of het om een console of handheld gaat. Volgens Iwata praat het bedrijf nog niet veel over de nieuwe hardware omdat de concurrentie anders ideeën steelt. Ook wilt het bedrijf consumenten verra en.

Verder verdedigt Iwata ook het feit dat het spellen digitaal niet goedkoper aanbiedt dan in de winkels. "Sommige bedrijven vragen minder geld voor digitale games dan dezelfde games in de winkels. We willen de waarde van Nintendo-games blijven benadrukken, dus houden we de prijzen gelijk."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou