Nintendo biedt 'belachelijke voordelen' aan uitgevers digitale games | Gamer.nl

Nintendo biedt 'belachelijke voordelen' aan uitgevers digitale games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Nintendo wil er zo voor zorgen dat alle first- en third party-titels die in de winkel verschijnen ook via zijn digitale kanalen worden aangeboden, aldus de bron, die al Wii U Daily al eerder correct geïnformeerd zou hebben over de Wii U Achievements.

Uitgevers en ontwikkelaars die een game op eShop uitbrengen zouden "een veel groter deel van de inkomsten" krijgen dan bij vergelijkbare platformen van Microsoft en Sony. Het zou ook meer opleveren dan de fysieke verkoop van Wii U-games en gepromoot worden door Nintendo. Dit zou het platform van Nintendo onder meer aantrekkelijk maken voor indieontwikkelaars, en volgens de bron ook een signaal afgeven aan Microsoft en Sony dat zij third parties wellicht ook meer marge moeten bieden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou