Meestal zijn de grote bazen van consolefabrikanten maar wat blij als gamers dolenthousiast met de nieuwe speeltjes aan de gang gaan. Maar twee grote Nintendo-bazen, Satoru Iwata en Shigeru Miyamoto, vinden dat het met de Wii iets te ver gaat. Wat is namelijk het geval: er zijn een aantal gevallen bekend waarbij mensen in hun enthousiasme hun Wii-mote tegen de televisie aangegeooid hebben.

Nu zit er wel een touwtje aan de Wii-mote vast, dat om je pols zit, maar dit is dus niet stevig genoeg gebleken. Nintendo heeft de Wii en al zijn componenten uitgebreid getest, dus ook het touwtje. Nintendo-president Iwata heeft een intern onderzoek aangekondigd naar deze kwestie.

Iwata wijdt dit probleem aan een te groot enthousiasme van de gamers. Ook Miyamoto deelt deze visie. Hij vertelt de gamers om toch maar iets minder enthousiast te zijn: "We moedigen mensen aan om te begrijpen dat je niet zo enthousiast hoeft te zijn, maar dat je de besturing goed moet begrijpen om de beste speler te worden. We bekijken de situatie om andere methoden aan de man te brengen om gamers te kalmeren zodat ze de controller niet meer weggooien."

Hier zie je de problemen waarover wordt gesproken. Hoewel het tamelijk ludiek klinkt dat deze mannen oproepen om vooral niet te enthousiast te doen, is de boodschap doodserieus.