Nintendo baseert eigen releasedata op third parties | Gamer.nl

Nintendo baseert eigen releasedata op third parties | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Iwata geeft verder aan dat hij wil dat third party-ontwikkelaars ook succesvol kunnen zijn. Om daarvoor te zorgen, wil de uitgever pas zekerheid geven over wanneer zijn eigen titels verschijnen als eenmaal is vastgesteld door andere ontwikkelaars wanneer hun games uit gaan komen. "Zo kunnen we de verkoop van onze eigen titels maximaliseren, zonder dat het op korte termijn de verkopen van andere bedrijven treft", aldus Iwata. 

Verschillende third-party ontwikkelaars en uitgevers waren in het verleden kritisch op Nintendo, omdat ook goede games vaak geen succes bleken op Wii en Nintendo DS. Bekende voorbeelden van games die goede kritieken kregen, maar niet goed verkochten zijn Sega's Madworld en Grand Theft Auto: Chinatown Wars van Rockstar Games.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou