Nieuws

Nintendo-baas Iwata weer niet aanwezig bij E3

Houdt E3-presentatie van Nintendo wel in de gaten

Geschreven door Gijs Scheltens op
Satoru Iwata, het hoofd van spellengigant Nintendo, is dit jaar wederom niet aanwezig tijdens de E3-beurs in Los Angeles. Iwata blijft in Japan om zich te richten op zaken niet gerelateerd aan Nintendo’s huidige consoles: de 3DS en Wii U.

Nintendo zegt in een verklaring tegenover IGN dat Shigeru Miyamoto wel aanwezig is op de E3 om verscheidene Wii U- en 3DS-games te laten zien. Miyamoto is het brein achter verscheidene Nintendo-franchises als Mario en Zelda. Ook blijft Iwata “continu in contact” met Nintendo’s E3-team.

Mogelijk gaat Iwata zich bezighouden met de nieuwe visie van zijn bedrijf: de nieuwe console ‘NX’ en de mobiele games die het bedrijf gaat ontwikkelen. De Nintendo NX wordt pas in het fiscale jaar van 2016 onthuld, Nintendo liet al weten op de aankomende E3 geen nieuws betreffende de console te onthullen.

Vorig jaar was Iwata ook al afwezig op de E3: toen was zijn absentie te wijten aan zijn gezondheidsproblemen. Na een grote operatie aan zijn galkanaal kon hij in oktober 2014 weer aan de slag bij Nintendo.

Dit artikel delen:

Lees meer

Retailversie GTA 5 52 miljoen keer verkocht Gameplaybeelden geannuleerde Doom 4 gelekt
1

Reacties op: Nintendo-baas Iwata weer niet aanwezig bij E3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • ItsKatrien

    • 19 mei 2015 17:10
    Gelukkig niet om een vervelende reden, werk maar lekker door aan Project NX, Iwata, des te eerder kunnen we iets ervan zien ;)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.