Ook andere hooggeplaatste medewerkers van Nintendo hebben toegezegd voortaan voor een lager salaris te werken, hoewel zij dit beperken tot 20 dan wel 30 procent. De verlaging heeft enkel betrekking op het vaste salaris dat zij uitgekeerd krijgen. Van Iwata is bekend dat hij voor de salarisverlaging jaarlijks zo'n 2 miljoen dollar verdiende.

Tijdens de vraag- en antwoordsessie met investeerders gaf Iwata ook wat meer achtergrond over de beslissing om de Nintendo 3DS per 12 augustus in prijs te verlagen. Het is volgens hem enerzijds het directe gevolg van de tegenvallende verkoopresultaten van het apparaat. Anderzijds zegt hij dat het ook te maken heeft met de lessen die Nintendo geleerd heeft ten tijde van de GameCube. Toen kwam het te laat met een prijsverlaging, geeft Iwata toe. 

Voor een gezonde toekomst van het bedrijf was volgens hem een grote verandering nodig. "We kwamen tot de conclusie dat als we nu een gewaagde maatregel treffen, veel spelers in de toekomst alsnog kunnen genieten van de 3DS."