Nintendo Account nu beschikbaar in het westen | Gamer.nl

Nintendo Account nu beschikbaar in het westen | Gamer.nl

Nintendo heeft vandaag in het westen zijn nieuwe accountservice genaamd Nintendo Account gelanceerd. Mensen die zich gratis inschrijven kunnen het overkoepelende systeem straks voor alle Nintendo-platforms gebruiken om in te loggen.

Iedereen die een bestaand Nintendo Network ID heeft op een Wii U of 3DS kan nu een Nintendo Account registreren via de website. De aankoopgeschiedenis voor de Wii U en 3DS worden dan overgezet. Ook is er een aparte pagina met kortingen voor leden. 

Mensen die nog geen Ninendo Network ID hebben kunnen ook een nieuwe account aanmaken met hun e-mailadres, Facebook, Twitter of Google+. Nintendo Network ID's blijven bestaan, maar worden uiteindelijk helemaal vervangen door Nintendo Accounts. 

De service lanceerde in december vorig jaar al in Japan. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle gegevens en savefiles van games van de Nintendo-platformen via de cloud worden opgeslagen. Verder moet het account straks ook werken bij smartphonegames van Nintendo. Ook moeten er uiteindelijk kortingen via de website aangeboden worden.

Daarnaast is het ook alvast mogelijk voor mensen om zich in te schrijven v oor de eerste Nintendo-app voor smart devices, Miitomo. Mensen ontvangen dan een bericht wanneer de game beschikbaar komt. Daarbij ontvangen mensen die zich hebben ingeschreven met een Nintendo Account voordat Miitomo lanceert Platinum Points voor het nieuwe beloningsprogramma My Nintendo, waarmee o.a. kortingen op games kunnen worden behaald.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou