Nieuws

Nintendo Account nu beschikbaar in het westen

GeĂ¯nteresseerden kunnen nu hun account aanmaken

Geschreven door Michel Musters op

Nintendo heeft vandaag in het westen zijn nieuwe accountservice genaamd Nintendo Account gelanceerd. Mensen die zich gratis inschrijven kunnen het overkoepelende systeem straks voor alle Nintendo-platforms gebruiken om in te loggen.

Iedereen die een bestaand Nintendo Network ID heeft op een Wii U of 3DS kan nu een Nintendo Account registreren via de website. De aankoopgeschiedenis voor de Wii U en 3DS worden dan overgezet. Ook is er een aparte pagina met kortingen voor leden. 

Mensen die nog geen Ninendo Network ID hebben kunnen ook een nieuwe account aanmaken met hun e-mailadres, Facebook, Twitter of Google+. Nintendo Network ID's blijven bestaan, maar worden uiteindelijk helemaal vervangen door Nintendo Accounts. 

De service lanceerde in december vorig jaar al in Japan. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle gegevens en savefiles van games van de Nintendo-platformen via de cloud worden opgeslagen. Verder moet het account straks ook werken bij smartphonegames van Nintendo. Ook moeten er uiteindelijk kortingen via de website aangeboden worden.

Daarnaast is het ook alvast mogelijk voor mensen om zich in te schrijven v oor de eerste Nintendo-app voor smart devices, Miitomo. Mensen ontvangen dan een bericht wanneer de game beschikbaar komt. Daarbij ontvangen mensen die zich hebben ingeschreven met een Nintendo Account voordat Miitomo lanceert Platinum Points voor het nieuwe beloningsprogramma My Nintendo, waarmee o.a. kortingen op games kunnen worden behaald.

Bron: Nintendo

Dit artikel delen:

Lees meer

Minecraft-bedenker ontvangt award tijdens Game Developer Conference Eerste Fallout 4-dlc verschijnt in maart
1

Reacties op: Nintendo Account nu beschikbaar in het westen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  DonAtello

  • 17 februari 2016 17:35
  Nu alleen nog Flipnote Studio 3D :c
  E: Blijkbaar, als ik het goed begrijp, betekent dit dat je je kan opgeven en begin Maart een downloadcode krijgt voor FS. Dus dat is mooi.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.