Een Amerikaanse gezin heeft Nintendo aangeklaagd, nadat de zoon als gevolg van het spelen op een der consoles van het bedrijf een epilepsie aanval kreeg:Eine Familie aus den Staaten hat Nintendo u.a. auf Schadensersatz verklagt weil ihr Junge während dem Spielen einen Anfall bekam.

Die bisherige Strafe für Nintendo sieht so aus:

Die Familie bekommt Schadensersatz. Der Betrag ist unbekannt. Es ist damit zu rechnen, dass er in Millionen Höhe liegt.Naast een vergoeding zijn de verdere eisen:

- dat Nintendo op alle spellen duidelijker het epilepsiegevaar vermeldt;

- dat spellen worden omgeprogrammeerd om de kans op epilepsie aanvallen te verkleinen;

- vervanging van epilepsiegevaarlijke spellen door minder schadelijke alternatieven

- Nintendo zal financieel moeten bijdragen aan een campagne over epilepsie

- Nintendo zal alle proceskosten moeten vergoeden.

Grote wensen. Of ze erdoor komen is een tweede, aangezien in iedere console / spel manual wel een waarschuwing voor mogelijke epilepsie aanvallen te vinden is. In Nederland zou een dergelijke aanklacht hoogstwaarschijnlijk geen voet aan de grond krijgen. De aanklacht is vergelijkbaar met eerdere zaken zoals het aanklagen van McDonalds wegens dikte en Marlboro wegens longkanker, waarbij de personen in kwestie volgens eigen mening 'onvoldoende gewaarschuwd' waren. Maar zoals het artikel al besluit, is en blijft Amerika 'het land van de onbegrensde mogelijkheden'..

Degenen die geen N64 of Cube bezitten, kunnen de manuals nalezen op de site van de big N.

Met dank aan agent 007 voor het melden van dit nieuws.