Hoewel verschillende winkels zich niet aan de lanceringsdatum hebben gehouden en het apparaat gisteren reeds verkochten, stonden er vanmorgen tientallen mensen bij de Fame te wachten. Het publiek dat toestroomde was divers. Zowel moeders met hun zoons en dochters als tieners en volwassen gamers bleken geïnteresseerd in het nieuwe Nintendo-apparaat. Met name Super Street Fighter IV: 3D Edition, Pilotwings Resort en Nintendogs + Cats leken gretig aftrek te vinden.

De Nintendo 3DS was echter niet de enige trekpleister in de Fame vanochtend. Voice of Holland-winnaar Ben Saunders heeft de verkoop ingeluid en signeerde 's ochtends de pas aangeschafte 3DS'en bij de Game Mania in de Fame. Ook daagde de populaire zanger fans uit om het spel Super Street Fighter IV 3D Edition tegen hem te spelen.

Succes

De signalen dat de Nintendo 3DS net als zijn voorganger een groot succes zal worden waren vooraf al sterk aanwezig. "We kunnen het exacte aantal reserveringen niet vrijgeven, maar het is overduidelijk dat er bij de retailers meer pre-orders zijn genoteerd dan bij welke andere handheld spelcomputer in de geschiedenis van Nintendo", vertelde Frank Rittinghaus, marketingmanager van Nintendo Benelux, vorige week. 

Gamewinkel Game Mania bevestigde dat er bijzonder veel interesse voor het apparaat is: "Er zijn inmiddels duizenden reserveringen voor de Nintendo 3DS genoteerd, dat is meer dan bij welke handheld-spelcomputer die wij ooit hebben verkocht." 

Opvolger

De Nintendo 3DS is de opvolger van de Nintendo DS die in 2004 werd geïntroduceerd. Ook de 3DS heeft twee schermen, waarvan het onderste een touchscreen is. Het grote verschil is dat het bovenste scherm van de nieuwe draagbare spelcomputer 3D-beelden kan tonen; om dat 3D-effect te kunnen ervaren, hoeft de consument geen bril op te zetten. Ook is het apparaat krachtiger, wat betekent dat de spellen van de 3DS mooier zijn dan die van de Nintendo DS.

Tegelijk met de lancering van de Nintendo 3DS, zijn er vijftien games gelanceerd. Drie hiervan zijn verschillende exemplaren van Nintendogs + Cats. De andere games zijn Pilotwings Resort, Super Street Fighter IV: 3D Edition, De Sims 3, PES 2011 3D, LEGO Star Wars III: The Clone Wars, Ridge Racer 3D, Super Monkey Ball 3D, Samurai Warriors: Chronicles, Asphalt 3D, Rayman 3D, Tom Clancy's Splinter Cell 3D en Tom Clancy's Ghost Recon: Shadow Wars 3D. Bovendien kan de 3DS alle spellen voor de Nintendo DS afspelen. Die games hebben echter geen 3D-effect.