Het panel van de Game Critics Awards bestaat uit 21 journalisten van verschillende media, waaronder Kotaku, USA Today, MTV en Spike TV. De award voor "Beste originele game" ging naar Dance Central, een dansgame voor de Xbox 360 die volledig met Kinect bestuurd wordt.

Awards

Rage, een mix tussen een shooter en een racegame, kreeg de award voor beste consolegame. Portal 2, het vervolg op de succesvolle puzzelgame, ging ervandoor met de awards voor beste PC-game en beste actie-adventuregame. God of War: Ghost of Sparta was de beste handheld game. Star Wars: The Old Republic is uitgeroepen tot beste RPG op de E3, terwijl Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds de beste fighter was. Civilization V was het hoogtepunt wat betreft real time strategy-games, Need for Speed Hot Pursuit de beste racegame, NBA Jam de beste sportgame en Rock Band 3 de beste casual game. Dan was er nog Assassin's Creed: Brotherhood die de award voor beste online multiplayer kreeg.

De Nintendo 3DS kreeg naast de "Best of Show"-award ook een uitreiking voor de beste hardware. De 3DS won ook de award voor beste product op E3 op Gamer.nl.