Nintendo 3DS censureert nicknames | Gamer.nl

Nintendo 3DS censureert nicknames | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Via de functie StreetPa kunnen 3DS-eigenaren hun Mii-personages automatisch laten uitwi elen met pa anten op straat. Om te voorkomen dat er beledigende, racistische of onzedelijke namen worden uitgewi eld waar andere 3DS-bezitters aanstoot aan kunnen nemen, worden sommige namen gecensureerd. Wanneer een Mii-naam beledigende woorden bevat, krijgt de ontvanger eerst een waarschuwing en pas na goedkeuring wordt de naam weergegeven.

Helemaal waterdicht is Nintendo's beveiliging nog niet, meldt Kotaku. Waar termen als Fuck en Cock het waarschuwing cherm oproepen, doen Fuck You en Cocksucker dit niet. Als mensen bang zijn beledigd te worden door de Mii's van anderen, dan kunnen gebruikers er ook voor kiezen om de StreetPa -functie uit te schakelen, meldt Nintendo na vragen van Kotaku. 

StreetPa

Met de StreetPa -modus maakt een Nintendo 3DS automatisch verbinding met andere Nintendo 3DS'en in de omgeving om gegevens uit te wi elen. Mii's, de virtuele evenbeelden van de bezitters, worden uitgewi eld. Ook sommige games maken gebruik van StreetPa . Zo kan bij Pro Evolution Soccer 2011 automatisch een wedstrijd gesimuleerd worden tu en de zelfgemaakte teams van spelers.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou