Via de functie StreetPass kunnen 3DS-eigenaren hun Mii-personages automatisch laten uitwisselen met passanten op straat. Om te voorkomen dat er beledigende, racistische of onzedelijke namen worden uitgewisseld waar andere 3DS-bezitters aanstoot aan kunnen nemen, worden sommige namen gecensureerd. Wanneer een Mii-naam beledigende woorden bevat, krijgt de ontvanger eerst een waarschuwing en pas na goedkeuring wordt de naam weergegeven.

Helemaal waterdicht is Nintendo's beveiliging nog niet, meldt Kotaku. Waar termen als Fuck en Cock het waarschuwingsscherm oproepen, doen Fuck You en Cocksucker dit niet. Als mensen bang zijn beledigd te worden door de Mii's van anderen, dan kunnen gebruikers er ook voor kiezen om de StreetPass-functie uit te schakelen, meldt Nintendo na vragen van Kotaku. 

StreetPass

Met de StreetPass-modus maakt een Nintendo 3DS automatisch verbinding met andere Nintendo 3DS'en in de omgeving om gegevens uit te wisselen. Mii's, de virtuele evenbeelden van de bezitters, worden uitgewisseld. Ook sommige games maken gebruik van StreetPass. Zo kan bij Pro Evolution Soccer 2011 automatisch een wedstrijd gesimuleerd worden tussen de zelfgemaakte teams van spelers.