Nintendo 3DS 3,6 miljoen keer verkocht | Gamer.nl

Nintendo 3DS 3,6 miljoen keer verkocht | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Dit zijn de totale verkopen van Japan, waar het apparaat sinds 26 februari verkrijgbaar is en Europa, de Verenigde Staten en Australië. In die laatste drie gebieden is de 3DS respectievelijk sinds 25 maart, 27 maart en 31 maart beschikbaar. Sinds de 3DS-release tot aan eind maart zijn er ook 9,4 miljoen spellen verkocht voor de handheld.

In het afgelopen fiscale jaar, dat afliep op 31 maart, heeft Nintendo 17,5 miljoen handhelds verkocht in de Nintendo DS-serie en 15,1 miljoen Wii's. Het totaal aantal verkochte DS- en Wii-units staat daarmee op 146,42 en 81 miljoen. Nintendo meldt dat de verkoop van hardware en software achteruit is gegaan met 29,3 procent. Hierdoor is de winst gedaald met 66,1 procent ten opzichte van het vorige fiscale jaar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou